Pedicure

Voeten zijn belangrijk!

Staat u er wel eens bij stil dat vanaf het moment dat u uit bed stapt uw totale lichaamsgewicht op uw voeten rust? Veel voeten hebben het zwaar te verduren, o.a. door niet goed passende schoenen, staand werk en door hen intensief te belasten tijdens het sporten.

In vergelijking met de rest van ons lichaam worden onze voeten toch wat vaker vergeten. En dat terwijl er zoveel verwacht wordt van onze voeten.

 

Goede voetzorg door een professionele pedicure is daarom niet alleen belangrijk voor mensen die klachten aan hun voeten ervaren, maar feitelijk ook een preventieve noodzaak om potentiële voetklachten en andere gezondheidsproblemen te voorkomen.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan rugklachten (problemen in de wervelkolom ontstaan vaak door voetproblemen) en gewrichtsklachten als gevolg van overbelasting. Of je man of vrouw bent, jong of oud, wel of niet sport, iedereen is gebaat bij goede voetverzorging.

Voeten dragen u een leven lang en we lopen gemiddeld in een leven vier keer de aardbol rond, dat is zo’n 180.000 km. Ze zweten, ook al besef je je dat niet, zeker zo’n 250 ml per dag en diezelfde voeten bevatten ook de meeste botten. Namelijk één kwart van alle botten in het lichaam. Het is daarom geen overbodige luxe om goed voor uw voeten te zorgen.

Iedereen kan voetproblemen krijgen zoals ingroeiende teennagels, schimmelnagels ook wel “kalknagel” genoemd, likdoorns ook wel “eksteroog” genoemd, eelt en kloven. Het is dan ook belangrijk een dergelijke klacht te voorkomen of te onderhouden om verergering te voorkomen.

In mijn salon kunt u terecht voor de totaalverzorging van uw voeten en het behandelen van de meest voorkomende voetproblemen of wanneer u uw voeten wilt laten verwennen.

In mijn salon maak ik gebruik van de kwalitatieve topproducten van LR Health & Beauty.;